Βουλγαρία: Εθνικά Πάρκα Ρίλα & Πιρίν

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 - Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Βουλγαρία

420€ / Διαθεσιμότητα: Χαμηλή

Δράσεις

To BackpackOnGreece ετοιμάζει σακίδιο...για εξωτερικό! Αυτό το καλοκαίρι, έλα μαζί μας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στα εθνικά πάρκα της Βουλγαρίας, Ρίλα & Πιρίν και ανακάλυψε τις φυσιολατρικές ομορφιές που κρύβει η γειτονική μας χώρα!

Ετοιμάσου να περιπλανηθούμε στα πεζοπορικά μονοπάτια των εθνικών δρυμών Ρίλα και Πιρίν, ανακαλύπτοντας κρυστάλλινα ποτάμια, πανέμορφες αλπκές λίμνες και πυκνά ελατοδάση. Η διαμονή μας θα πραγματοποιηθεί στους φημισμένους προορισμούς της Βουλγαρίας, το Borovets και το Bansko, όπου θα απολαύσουμε την τοπική φιλοξενία και παράδοση.

Έλα να ανεβούμε παρέα στην ψηλότερη κορυφή της Βουλγαρίας, αλλά και των Βαλκανίων Musala στα 2,925m και να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα από ψηλά! Εξερευνούμε τις αλπικές λίμνες Ρίλα, σκαρφαλωμένες πάνω από τα 2,000m υψόμετρο, αλλά και τις λιγότερο γνωστές λίμνες Banderishki, μέσα στην πανέμορφη κοιλάδα της Banderitsa, στους πρόποδες του 2ου ψηλότερου βουνού της Βουλγαρίας, το Vihren.

Σου φυλάξαμε το καλύτερο, για το τέλος · ιαματικά λουτρά, για πλήρη αναζοωγόνηση μυαλού και σώματος, αλλά και τοπικές λιχουδιές σε ένα μικρό χωριό που «ξετρυπώσαμε», για να ζήσεις την εμπειρία, σαν πραγματικός ντόπιος!

Είσαι έτοιμος για μια αξέχαστη περιπέτεια στην καρδιά των βουλγαρικών βουνών;!  

 

Γιατί μαζί μας;

  • Γιατί και οι δύο αρχηγοί ανάβασης γνωρίζουν πεζοπορικά και χιονοδρομικά, τα εθνικά πάρκα Ρίλα & Πιρίν (με χειμερινές αναβάσεις στα μονοπάτια που θα κινηθούμε)
  • Γιατί όλη η ομάδα μας είναι εκπαιδευμένη σε πρώτες βοήθειες.
  • Γιατί υπάρχουν δύο πλήρως ενημερωμένα και εξοπλισμένα ομαδικά φαρμακεία, σε κάθε δράση μας.
  • Γιατί υπάρχει και γυμναστής στην ομάδα μας, με πολυετή εμπειρία εκγύμνασης ασκουμένων (σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης)

Απαραίτητα για την εκδρομή

  • Ορειβατικό μποτάκι
  • Πεζοπορικά μπατόν
  • Ορειβατικό σακίδιο πλάτης 20-25lt
  • Πεζοπορικό παντελόνι / αδιάβροχο ή αντιανεμικό / μεμβράνη / fleece
  • Dry – Fit μπλουζάκια & κάλτσες
  • Καπέλο / γυαλιά ηλίου / αντηλιακό / buff / μαγιό & πετσέτα (για τα ιαματικά λουτρά)
  • Επαναγεμιζόμενο μπουκάλι νερού 1lt
  • Μικρά σνακ για την πορεία μας (μπάρες δημητριακών, παστέλι, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα κτλ.)
  • Είδη προσωπικής υγιεινής
  • Αστυνομική ταυτότητα σε ισχύ, με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο με λήξη τουλάχιστον 6 μήνες μετά την εκδρομή μας.

 S1B Rila Lakes

Πρόγραμμα εκδρομής:

1η ημέρα: Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου  / Ταξίδι & άφιξη σε Borovets

Σάββατο βράδυ αναχώριση από Αθήνα για Borovets, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το μεσημέρι, τακτοποίηση στα δωμάτια, ελεύθερος χρόνος στο Borovets για βόλτα, καφέ & φαγητό.          

2η ημέρα: Δευτέρα 15 Ιούλιου  / Κορυφή Musala 2,925m

Πρωινό στο ξενονδοχείο. Με την χρήση της γόνδολας lift, (ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο μας) θα ανεβούμε από τα 1315m στα 2,350m στο καταφύγιο Yastrebets, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, «πνιγμένη» στα έλατα, έχοντας πανοραμική θέα.

Από εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας, για την ψηλότερη κορυφή της Βουλγαρίας αλλά και των Βαλκανίων, την Musala στα 2,925m. Το όνομα της κορυφής προέρχεται από την αραβική λέξη Μus Allah που σημαίνει το βουνό του Αλλάχ & πήρε το όνομά του, την περίοδο που η Βουλγαρία αποτελούσε μέρος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Από τη κορυφή, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε όλες τις μεγάλες οροσειρές της Βουλγαρίας όπως η Vitosha, η Sredna Gora, τα βουνά της Ροδόπης και το Pirin. Επιστροφή από τα ίδια, κατάβαση στο Borovets με το lift και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, φαγητό & χαλαρή βόλτα.

Βαθμός δυσκολίας: Β / Μέτριο Ώρες πορείας: 6h (ανάλογα τον ρυθμό της ομάδας) Υψομετρική διαφορά: +580m / -580m  Απόσταση:  15km   Τύπος διαδρομής: Από τα ίδια

* Για όποιον το επιθυμεί, θα υπάρχει η δυνατότητα, να παραμείνει σε πιο χαμηλό υψόμετρο, σε μια από τις κάτω λίμνες της Musala και να περιμένει εκεί μέχρι να κατέβει η υπόλοιπη ομάδα από την κορφή.

3η ημέρα: Τρίτη 16 Ιουλίου / 7 Αλπικές λίμνες Rila

Πρωινό στο ξενοδοχείο & αναχώρηση με το πούλμαν για το χωριό Saparevabania. Κατά την άφιξή μας, θα πάρουμε το ανοικτό lift για να μας ανεβάσει στο καταφύγιο Rilski στα 2,100m, από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας, στις ονειρεμένες αλπικές λίμνες Rila. Το εθνικό πάρκο Rila αποτελείται από σπάνια χλωρίδα & πανίδα και είναι ιδανικό για πεζοπορία, ποδηλασία και ορειβασία.

Η κυκλική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε, αποτελεί μέρος του διεθνούς μονοπατιού E4 και θα μας οδηγήσει σταδιακά στις 7 λίμνες · Η πιο χαμηλή βρίσκεται στα 2,095μ υψόμετρο, ενώ η ψηλότερη βρίσκεται σκαρφαλωμένη στα 2,535m. Κάθε λίμνη φέρει το όνομά της από το μοναδικό της σχήμα («το μάτι», «το δάκρυ» κτλ) ενώ ενώνονται μεταξύ τους μέσα από μικρά ρυάκια & καταρράκτες. Ανεβαίνοντας έως την τελευταία λίμνη «Το Δάκρυ» στο ψηλότερο υψόμετρο στα 2,535m, θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε την μαγευτική θέα, καθώς μπροστά μας θα απλώνονται και οι 7 λίμνες!

Μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής μας, επιστροφή με το lift και μετάβαση με το πούλμαν στο Borovets. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και φαγητό.

Βαθμός δυσκολίας: A / Εύκολο   Ώρες πορείας: 5h (ανάλογα τον ρυθμό της ομάδας) Υψομετρική διαφορά: +500m / -500m Απόσταση: 10km Τύπος διαδρομής: Κυκλική  

* Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να κάνει μικρότερη διαδρομή & να ξεκουραστεί στην «Kidney Lake», περιμένοντας την υπόλοιπη ομάδα να κατέβει, από την ψηλότερη λίμνη.

4η ημέρα: Τετάρτη 17 Ιουλίου / Σόφια & Μοναστήρι της Rila

Πρωινό στο ξενοδοχείο, check out και μετάβαση με το πούλμαν στην Σόφια. Θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, γνωρίζοντας την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης, όπως τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι · ένας χριστιανικός ναός, από τους μεγαλύτερους στον κόσμο & ορόσημο για την πρωτεύουσα της Σόφιας. Βόλτα & ελεύθερος χρόνος στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, γεμάτος από μαγαζιά, καφέ & εστιατόρια.

Επόμενη στάση μας, ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κέντρα της Βουλγαρίας, το μοναστήρι της Ρίλα μας περιμένει να ανακαλύψουμε την πνευματική του ομορφιά.

Το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, γνωστό και απλά ως Μοναστήρι της Ρίλα είναι η μεγαλύτερη και πιο φημισμένη ορθόδοξη μονή στη Βουλγαρία. Βρίσκεται στα Όρη Ρίλα, σε ύψος 1.147 μέτρων στη βαθιά κοιλάδα του ποταμού Ρίλσκα. Έχει πάρει το όνομά από τον ιδρυτή του, τον ερημίτη Ιωάννη (Ιβάν) της Ρίλα (876 – 946 μ.Χ.) και σήμερα έχει περίπου 60 μοναχούς. Ολόκληρο το συγκρότημα της μονής εκτείνεται σε 8.800 m² και αποτελείται από μια μονόκλιτη βασιλική, κελιά όπου μένουν οι μοναχοί και έναν πύργο. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 10ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτισμικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Βουλγαρίας και σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο τόσο για τη Βουλγαρία, όσο και για τη Νότια Ευρώπη. Το 1976 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο της Βουλγαρίας και το 1983 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Άφιξη στο Bansko, check in και ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη.

Το Μπάνσκο είναι μια πόλη στους πρόποδες των βουνών Πιρίν & αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Πίριν, στη νοτιοδυτική Βουλγαρία. Είναι γνωστή για το σύγχρονο χιονοδρομικό της κέντρο, με συνολικά 75 κμ πιστών για σκι και σνόουμπορντ γύρω από την κορυφή Todorka. Το πάρκο είναι επίσης γνωστό για την απόκρυμνη κορυφή Vihren, δεύτερη ψηλότερη της Βουλγαρίας στα 2,914 υψόμετρο, με δασωμένες κορυφογραμμές και εντυπωσιακές παγετώδεις λίμνες.

5η ημέρα: Πέμπτη 18 Ιουλίου / Αλπικές λίμνες Banderishki & Ιαματικά λουτρά

Πρωινό και αναχώρηση με το πούλμαν για το καταφύγιο Vihren, στο εθνικό πάρκο του Πιρίν. Αποτελείται από μια μεγάλη οροσειρά, που ξεκινά από τη νοτιοδυτική Βουλγαρία και καταλήγει στην Ελλάδα ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες Σερρών και Δράμας. Η ονομασία Πίριν κατά τη Βουλγαρική εκδοχή, προήλθε από τον Περούν, τον ανώτερο θεό του σλαβικού πάνθεου, θεού της βροντής και της αστραπής.

Η πεζοπορία μας ξεκινάει από το καταφύγιο Vihren στα 1,972m, για άλλη μια μαγευτική διαδρομή στις αλπικές λίμνες Banderiski, διάσπαρτες μέσα στην κοιλάδα του εθνικού πάρκου. Ακολουθώντας ένα βατό & σηματοδοτημένο μονοπάτι, θα επισκεφθούμε τις λιγότερο γνωστές, αλλά πανέμορφες λίμνες Muratovo, Banderishko (Fish lake), την λίμνη με τους βάτραχους (Frog lake), την μεγάλη λίμνη της Banderitsa αλλά και τις χαρακτηριστικές λίμνες Todorini Lakes ή Eyes, κάτω από την τετραγωνισμένη γρανιτένια κορυφή της Todorka. Από εκεί θα απολαύσουμε την πανορμική θέα στην κοιλάδα της Banderitsa και των λιμνών της. Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι, με στάση για ξεκούραση στο καταφύγιο.

Από εκεί αναχώριση με το πούλμαν για το γραφικό χωριό Dobrinishte, καθώς ήρθε η ώρα να αναζωογονήσουμε σώμα & πνεύμα, στις διάσημες ιαματικές πηγές του χωριού. Η μερα κλείνει σε παραδοσιακή mehana (ταβέρνα) του χωριού απολαμβάνοντας αυθεντικές βουλγάρικες γεύσεις, με τον καλύτερο τρόπο! Επιστροφή στο διπλανό Bansko, με το πούλμαν.

Βαθμός δυσκολίας: Α / Εύκολο  Ώρες πορείας: 4h (ανάλογα τον ρυθμό της ομάδας) Υψομετρική διαφορά: +400m / -400m Απόσταση: 8km Τύπος διαδρομής: Από τα ίδια  

6η ημέρα: Παρασκευή 19 Ιουλίου / Επιστροφή Αθήνα

Πρωινό, check out και επιστροφή στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

 S2 Rila Lakes

 

Σημεία συνάντησης:

Πληροφορίες συμμετοχής:

Κόστος συμμετοχής: 420€  

Οι συμμετέχοντες πρέπει να τακτοποιήσουν την προκαταβολή τους (200€) το αργότερο μέχρι Παρασκευή 12 Απριλίου και εξόφληση μεχρί Τετάρτη 15 Μαΐου 2024.

Κλείσε τώρα την θέση σου με ΝΕΟ τρόπο πληρωμής / προκαταβολής: 100€ εως 15/3, 100€ εως 15/4 & εξόφληση εως 15/5

Κλείσε την θέση σου εδώ

Πολιτική Ακυρώσεων:

Πλήρης επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης έως και 15 Μαϊου 2024. Από 16 έως και 31 Μαϊου, επιστροφή του 50% του συνολικού ποσού. Από 1 Ιουνιου και έπειτα, δεν πραγματοποιούνται επιστροφές, λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δράσης.

Κάθε κράτηση είναι προσωπική και δεν μεταβιβάζεται.

Ισχύει για την συγκεκριμένη δράση & δεν μεταφέρεται σε μεταγενέστερη εκδήλωση.

S3 Len Rila

Σημειώσεις:

* Οι συμμετέχοντες πρέπει να τακτοποιήσουν την προκαταβολή τους (200€) το αργότερο μέχρι Παρασκευή 12 Απριλίου και εξόφληση μεχρί Τετάρτη 15 Μαΐου 2024.

* * Για την καλύτερη διοργάνωση της δράσης μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας, εξοφλώντας το αντίστοιχο αντίτιμο.

* * * Τα τραπεζικά έξοδα βαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

  • Μεταφορά με σύγχρονο πούλμαν από Αθήνα και επιστροφή.
  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό, σε δίκλινο/τρίκλινο, κατόπιν διαθεσιμότητας, στο ξενοδοχείο Samokov 4* στο Borovets (με χρήση πισίνας)
  • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό, σε δίκλινο/τρίκλινο, κατόπιν διαθεσιμότητας, στο ξενοδοχείο Trinity 4* στο Bansko (με χρήση εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας, jaccuzi, σάουνα & χαμάμ)
  • Έξοδα οδηγού & συνοδών.
  • Συνοδεία από 2 ‘Ελληνες αρχηγούς αναβάσης, με γνώση των μονοπατιών στα εθνικά πάρκα Ρίλα & Πιρίν.
  • Ομαδικό ενημερωμένο φαρμακείο.
  • Ασύρματο σύστημα επικοινωνίας.
  • Οργάνωση και συντονισμός από το BackpackOnGreece.

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:

  • Κόστος γευμάτων
  • Κάρτες lift, θερμά λουτρά, είσοδοι σε μουσεία κτλ.
  • Προσωπικά έξοδα
  • Οτι δεν αναγράφεται ρητά στο πρόγραμμα

Παρατηρήσεις:

  • Όλοι οι χρόνοι στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικοί και μπορεί να τροποποιηθούν από τον αρχηγό της εκάστοτε εξόρμησης, αναλόγως την σύσταση της ομάδας και τις καιρικές συνθήκες για λόγους ασφαλείας.
  • Πολιτική ακύρωσης.
  • Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του BackpackOnGreece συνιστά στην πλήρη αποδοχή των όρων συμμετοχής.
  • Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην επίσημη σελίδα μας BackpackOnGreece ή εναλλακτικά μέσω email στο: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© 2024 backpackongreece.com All Rights Reserved | Κατασκευή ιστοσελίδων BLB.gr