Οι ευεργετικές ιδιότητες των yoga asanas

Οι ευεργετικές ιδιότητες των yoga asanas

Yoga asana σημαίνει η ιδιότητα του να μένουμε σε μια θέση με άνεση, διατηρώντας την ποιότητα της σταθερότητας και της ακρίβειας που την χαρακτηρίζει. Καθώς η αναπνοή γίνεται ολοένα και πιο βαθιά και ρέει σε αρμονία με την κίνηση του φυσικού σώματος, εκτός από την εκγύμναση και την ενδυνάμωση, ανοίγουν τα κανάλια της ενέργειας, ο οργανισμός καθαρίζεται από τις τοξίνες και επιτυγχάνεται η ισορροπία του νου.

Οι yoga asanas ενισχύουν τη δύναμη, την αντοχή, την ευελιξία. Οι αρθρώσεις αποκτούν μεγαλύτερη κινητικότητα, η σπονδυλική στήλη ενθαρρύνεται να διατηρεί υγιή στάση, τα εσωτερικά όργανα αιματώνονται καλύτερα, καθότι δέχονται ήπιες πιέσεις, ενώ η ικανότητα της αναπνοής και η ελαστικότητα των πνευμόνων αυξάνεται.

Η αποτελεσματικότητα των asanas σε φυσικό περιβάλλον ενισχύεται διότι η βίο ενέργεια μας αυξάνεται και εκπέμπεται προς τα έξω. Μέσα από την πρακτική θέσεων και αναπνοής στη φύση, λόγω της καλύτερης ποιότητας οξυγόνου, πραγματοποιείται ταχύτερα η απομάκρυνση της λανθάνουσας ενέργειας, το σώμα γεμίζει ζωτικότητα και ο νους αποφορτίζεται.

Η αλληλουχία των θέσεων που θα ακολουθηθεί στην πρακτική μας μπορεί να μας οδηγήσει σε μια εμπειρία ενδυνάμωσης και αντοχής, όπου σε συνδυασμό με τις τεχνικές αναπνοής το κυκλοφορικό σύστημα θα βελτιωθεί και η λειτουργία των εσωτερικών οργάνων θα τονωθεί. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη δύναμη και την κινητικότητα των ισχίων, καθώς και στις περιστροφές του κορμού, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η αποτοξίνωση του σώματος, η ενδυνάμωση της βάσης και η αναδιάταξη και επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης. Το νευρικό σύστημα θα εξισορροπηθεί, ενώ με άνοιγμα καρδιάς θα λυθούν οι κόμποι σε νοητικό κ συναισθηματικό επίπεδο.

Namaste!

κείμενο: Μαργαρίτα Σγάρτσου, Yoga Teacher

© 2024 backpackongreece.com All Rights Reserved | Κατασκευή ιστοσελίδων BLB.gr