Image

Μανιταροεκδρομή στο Καρπενήσι

Ένα αναζοωγονητικό διήμερο στο Καρπενήσι, που συνδυάζει την επαφή με τη φύση με την εξερεύνηση του μαγικού κόσμου των μανιταριών, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους αγαπούν το βουνό και τη γαστρονομία.

23 - 24/10/2024

Στάση μετρό Ελαιώνα

07:00

Κατάλληλο για αρχάριους πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση

€145

Περιγραφή

Μια εκδρομή για κυνήγι μανιταριών στο Καρπενήσι αποτελεί μια εξαιρετική εμπειρία, καθώς η περιοχή φημίζεται για την πλούσια φυσική της ομορφιά και τα άγρια μανιτάρια που αναπτύσσονται στα δάση της. Το Καρπενήσι, που βρίσκεται στην καρδιά της Ρούμελης, έχει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη διαφόρων ειδών μανιταριών, όπως πορτσίνι, μαύρα τρομπέτες, κανθαρέλλες και άλλα.

Μαζί με τους δύο ειδικούς πιστοποιημένους συλλέκτες μας, θα ανακαλύψουμε μονοπάτια που θα μας οδηγήσουν...στα χνάρια των μανιταριών, περπατώντας μέσα σε ήπιες διαδρομές, σε πυκνό ελατοδάσος. Θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα μανιτάρια με βάση το σχήμα, το χρώμα, το άρωμα και άλλες ιδιαιτερότητές τους.

Η διαμονή μας θα γίνει στα ξύλινα σπιτάκια του Δασικού Χωριού, τους πρόποδες του Τυμφρυστού, σε ένα ονειρεμένο τοπίο μέσα στο δάσος · μετά τις μανιταροβόλτες μας, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στο ξύλινο σαλέ, με ένα αναλυτικό σεμινάριο για τα μανιταρια, από την ομάδα μας & φυσικά θα απολαύσουμε τις τοπικές λιχουδιές & τα μανιτάρια που μαζέψαμε, σε ένα λουκούλειο γεύμα!



Απαραίτητα για την μανιταροσυλλογή

- Πεζοπορικό μποτάκι ή αθλητικό παπούτσι με αντιολισθητική σόλα

- Ψάθινο καλαθάκι ή διχτυωτή τσάντα (αποφεύγουμε τις πλαστικές)

- Μαχαίρι & ένα πινέλο (για να καθαρίσουμε τα μανιτάρια)

- Ένα μικρό backpack, με νερό και σνακ για την πορεία μας

Πρόγραμμα

ναχώριση το πρωι, για Δασικό Χωριό Τυμφρυστού, άφιξη το μεσημέρι, τακτοποίηση στα δωμάτια. Εισαγωγικό σεμινάριο & εκκίνηση για την πεζοπορία / συλλογή μανιταριών, υπό την καθοδήγηση των πιστοποιημένων συλλεκτών της ομάδας μας. Επιστροφή στο Δασικό χωριό, διαλογή των μανιταριών που συλλέξαμε, ελεύθερος χρόνος. Βραδυνό γεύμα, στο σαλέ όλη η ομάδα μαζί, δοκιμή μανιταρόσουπας & άλλων προϊοντων μανιταριών, συζητήσεις γύρω από τα μανιτάρια, κλείσιμο της ημέρας.

Α / εύκολο

2- 3h ήπιο περπάτημα μέσα στο δάσος

Η δράση απευθύνεται σε: Φυσιολάτρεις, ως μια πρώτη εισαγωγή / γνωριμία στον κόσμο των μανιταριών.

Πρωινό στον ξενώνα, δεύτερη εξόρμηση για μανιταροκυνήγι (2-3 ώρες διάρκεια) & σεμινάριο κατά την διάρκεια της πεζοπορίας. Επιστροφή στο Δασικό Χωριό & διαλογή μανιταριών. Αναχώριση για Αθήνα, με στάση στον δρόμο της επιστροφής για φαγητό. Εκτιμώμενη άφιξη στην Αθήνα στις 22ήνα στις 22:30.

Α / Εύκολο

2- 3h ήπιο περπάτημα μέσα στο δάσος

Η δράση απευθύνεται σε: Φυσιολάτρεις, ως μια πρώτη εισαγωγή / γνωριμία στον κόσμο των μανιταριών.

Περιλαμβάνεται

Μεταφορά με σύγχρονο πούλμαν από Αθήνα και επιστροφή.

Μια διανυκτέρευση με πρωινό, στο Δασικό Χωριό (όλα τα ξύλινα σπιτάκια είναι τετράκλινα, δίχωρα με μπάνιο)

Σεμινάριο από 2 πιστοποιημένους συλλέκτες μανιταριών.

Γευστική δοκιμή μανιταρόσουπας & άλλων προϊόντων μανιταριών.

Επίβλεψη στην διαλογή των μανιταριών.

Συνοδεία από δύο έμπειρους και εκπαιδευμένους ορειβατικούς συνεργάτες.

Ομαδικό ενημερωμένο φαρμακείο.

Ασύρματο σύστημα επικοινωνίας.

Οργάνωση και συντονισμός από το BackpackOnGreece.

ΔΕΝ περιλαμβάνονται

Κόστος γευμάτων

Προσωπικά έξοδα

Ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα

Πλήρη επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης έως και Κυριακή 3/11/24, πέραν αυτής δεν πραγματοποιούνται επιστροφές. Κάθε κράτηση είναι προσωπική και δεν μεταβιβάζεται. Ισχύει για την συγκεκριμένη δράση & δεν μεταφέρεται σε μεταγενέστερη εκδήλωση.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους, το αργότερο μέχρι Κυριακή 3/11/24 ή έως εξαντλήσεως των θέσεων.

Τα τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη

Για λόγους οργάνωσης & συντονισμού, δεν αναλαμβάνουμε άτομα εκτός πούλμαν

Όλοι οι χρόνοι στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικοί και μπορεί να τροποποιηθούν από τον αρχηγό της εκάστοτε εξόρμησης, αναλόγως την σύσταση της ομάδας και τις καιρικές συνθήκες για λόγους ασφαλείας.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του BackpackOnGreece συνιστά στην πλήρη αποδοχή των όρων συμμετοχής.