Image

Λ.Δόξα – Κερασιά

Μια ειδυλλιακή κυκλική διαδρομή πάνω από την λίμνη Δόξα, με υπέροχη θέα στην Ντουρντουβάνα, την μικρή & μεγάλη Ζήρεια & φυσικά…την λίμνη Δόξα!

3/11/2024

Στάση μετρό Ελαιώνα

07:00

Κατάλληλο για αρχάριους πεζοπόρους, με καλή φυσική κατάσταση

Περιγραφή

Μια πεζοπορική διαδρομή, στα μέσα του Φθινοπώρου, μας περιμένει να την ανακαλύψουμε παρέα! Φύγαμε για ορεινή Κορινθία & την μαγευτική λίμνη Δόξα, όπου θα την απολαύσουμε αυτή την φορά από ψηλά, σε μια βατή κυκλική διαδομή (πάνω από την λίμνη).

Η λίμνη Δόξα, αποτελεί έναν μοναδικό υδροβιότοπο σκαρφαλωμένο στα 900μ υψόμετρο, περιτριγυρισμένο από έλατα, πλατάνια, καστανιές και κέδρους, συνθέτωντας έτσι ένα μαγευτικό σκηνικό όλες τις εποχές του έτους.

Η διαδρομή μας κινείται μέσα σε πυκνό δάσος από έλατα & μαυρόπευκα, με ξέφωτα στα ενδιάμεσα που αποκαλύπτουν μια πανοραμική θέα της λίμνης, από ψηλά. Στο οροπέδιο της Κερασιάς, θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση και φωτογραφίες, σε ένα ανοικτό πεδίο, με υπέροχη θέα στην λίμνη Δόξα. Κυκλώνοντας την διαδορμή, κατηφορίζουμε μέσα από βατό δασικό χωματόδρομο, καταλήγοντας πάλι στην λίμνη, στο σημείο που ξεκινήσαμε.



Απαραίτητα για την πεζοπορία

- Πεζοπορικό μποτάκι ή αθλητικό παπούτσι με αντιολισθητική σόλα

- Αδιάβροχο / αντιανεμικό / fleece / ισοθερμικό

- Πεζοπορικά μπατόν

- Ένα μικρό backpack, για τα απαραίτητα

- Νερό και σνακ για την πορεία μας

Πρόγραμμα

Συνάντηση στάση Μετρό Ελαιώνα στις 07:00, αναχώρηση στις 07:10. Δεύτερη στάση στον ΑΒ Βασιλόπουλο Παλατάκι (Λ. Αθηνών 242 Χαϊδάρι) στις 07:20. Άφιξη στην Λ.Δόξα, με ενδιάμεση στάση & ξεκίνημα της πεζοπορίας μας. Τελείωμα της διαδρομής μας στο ίδιο σημείο που ξεκινήσαμε & από εκεί μετάβαση με το πούλμαν σε κοντινή ταβέρνα της περιοχής για φαγητό, όλη η ομάδα μαζί. Εκτιμώμενη επιστροφή στην Αθήνα στις 22:00.

Α / εύκολο

4h (ανάλογα τον ρυθμό της ομάδας)

+400m / -400m

11 km

Κυκλική

Περιλαμβάνεται

Μεταφορά με σύγχρονο πούλμαν από Αθήνα και επιστροφή.

Συνοδεία από δύο έμπειρους και εκπαιδευμένους ορειβατικούς συνεργάτες.

Ομαδικό ενημερωμένο φαρμακείο.

Ασύρματο σύστημα επικοινωνίας.

Οργάνωση και συντονισμός από το BackpackOnGreece.

ΔΕΝ περιλαμβάνονται

Κόστος γευμάτων

Προσωπικά έξοδα

Ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα

Πλήρη επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης έως και Δευτέρα 28/10/24, πέραν αυτής δεν πραγματοποιούνται επιστροφές. Κάθε κράτηση είναι προσωπική και δεν μεταβιβάζεται. Ισχύει για την συγκεκριμένη δράση & δεν μεταφέρεται σε μεταγενέστερη εκδήλωση.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους, το αργότερο μέχρι Κυριακή 20/10/24 ή έως εξαντλήσεως των θέσεων.

Τα τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη

Για λόγους οργάνωσης & συντονισμού, δεν αναλαμβάνουμε άτομα εκτός πούλμαν

Όλοι οι χρόνοι στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικοί και μπορεί να τροποποιηθούν από τον αρχηγό της εκάστοτε εξόρμησης, αναλόγως την σύσταση της ομάδας και τις καιρικές συνθήκες για λόγους ασφαλείας.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του BackpackOnGreece συνιστά στην πλήρη αποδοχή των όρων συμμετοχής.