Image

Το καστανόδασος των Καρυών

Μια συναρπαστική εμπειρία, μέσα σε πυκνό δάσος από καστανιές & βελανιδιές, την ιδανικότερη εποχή!

20/10/2024

Στάση μετρό Ελαιώνα

07:00

Κατάλληλο για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση

Περιγραφή

Η πεζοπορία μας ξεκινάει και καταλήγει σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό της Λακωνίας, στις Καρυές με ιστορία άνω των 3.000 ετών. Βρίσκεται ανάμεσα στις αρχαίες πόλεις της Σπάρτης και της Τεγέας, στις παρυφές του όρους Πάρνωνα, σε υψόμετρο 940 μέτρων και είναι η γενέτειρα των Καρυάτιδων, των λυγερόκορμων κορασίδων που ενέπνευσαν τα γλυπτά που κοσμούν το Ερέχθειο της Ακρόπολης των Αθηνών.

Η χορταστική αυτή διαδρομή διασχίζει τα πιο όμορφα και πυκνά τμήματα του δάσους, στα ριζά του Πάρνωνα · θα δούμε πολλές καστανιές, καρυδιές, έλατα και μαυρόπευκα, θα ακολουθήσουμε καταπράσινες σκιερές ρεματιές, θα δούμε παλιές βρύσες, αγροικίες και κτήματα, στα οποία οι ντόπιοι καλλιεργούν μεταξύ άλλων και τις περίφημες πατάτες Καρυών. Για την πρώτη μισή ώρα, θα κινηθούμε ανηφορικά, σε βατό μονοπάτι και για την υπόλοιπη διαδρομή, σε δασικό μονοπάτι σε ευθεία, μέσα σε πυκνό δάσος.

Στο τέλος της πεζοπορίας μας θα έχουμε χρόνο να εξερευνήσουμε αυτό τον όμορφο προορισμό, να απολαύσουμε τον καφέ & το φαγητό μας στην κεντρική πλατεία του χωριού, κάτω από τα πλατάνια της.

Απαραίτητα για την πεζοπορία

- Πεζοπορικό μποτάκι ή αθλητικό παπούτσι με αντιολισθητική σόλα

- Αδιάβροχο / αντιανεμικό / fleece / ισοθερμικό

- Πεζοπορικά μπατόν

- Ένα μικρό backpack, για τα απαραίτητα

- Νερό και σνακ για την πορεία μας

Πρόγραμμα

Συνάντηση στάση Μετρό Ελαιώνα στις 07:00, αναχώρηση στις 07:10. Δεύτερη στάση στον ΑΒ Βασιλόπουλο Παλατάκι (Λ.Αθηνών 242 Χαϊδάρι) στις 07:20. Άφιξη στις Καρυές Λακωνίας, με ενδιάμεση στάση & ξεκίνημα της πεζοπορίας μας. Τελείωμα της διαδρομής μας στην κεντρική πλατεία του χωριού, Ελεύθερος χρόνος για καφέ & φαγητό. Απόγευμα αναχώριση για Αθήνα, με εκτιμώμενη ώρα άφιξης στις 22:00.

Α / εύκολο

3h (ανάλογα τον ρυθμό της ομάδας)

+ 350m / - 350m

8.5 km

Κυκλική

Περιλαμβάνεται

Μεταφορά με σύγχρονο πούλμαν από Αθήνα και επιστροφή.

Συνοδεία από δύο έμπειρους και εκπαιδευμένους ορειβατικούς συνεργάτες.

Ομαδικό ενημερωμένο φαρμακείο.

Ασύρματο σύστημα επικοινωνίας.

Οργάνωση και συντονισμός από το BackpackOnGreece.

ΔΕΝ περιλαμβάνονται

Κόστος γευμάτων

Προσωπικά έξοδα

Ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα

Πλήρη επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης έως και Δευτέρα 14/10/24, πέραν αυτής δεν πραγματοποιούνται επιστροφές. Κάθε κράτηση είναι προσωπική και δεν μεταβιβάζεται. Ισχύει για την συγκεκριμένη δράση & δεν μεταφέρεται σε μεταγενέστερη εκδήλωση

Οι συμμετέχοντες πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους, το αργότερο μέχρι Παρασκευή 18/10/24 ή έως εξαντλήσεως των θέσεων.

Τα τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη

Για λόγους οργάνωσης & συντονισμού, δεν αναλαμβάνουμε άτομα εκτός πούλμαν

Όλοι οι χρόνοι στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικοί και μπορεί να τροποποιηθούν από τον αρχηγό της εκάστοτε εξόρμησης, αναλόγως την σύσταση της ομάδας και τις καιρικές συνθήκες για λόγους ασφαλείας.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του BackpackOnGreece συνιστά στην πλήρη αποδοχή των όρων συμμετοχής.