Μπορεί να επιστρέψαμε, αλλά το μυαλό μας είναι ακόμη εκεί!

Το μαγευτικό βουνό της Οξυάς, έκλεψε την καρδιά μας, ντυμένο στα γλυκά Φθινοπωρινά του χρώματα · το βουνό μας φέρθηκε καλά & μας αφησε να απολαύσουμε τις ήπιες κλίσεις του, περιτρυγυρισμένο από μια θέα που μαγέυει και τον πιο «απαιτητικό» φυσιολάτρη. 

Η διαμονή μας στην βαση του Τυμφρηστού, με την ζεστή φιλοξενεία του κ.Ηλία, στα ξύλινα σπιτάκια του δασικού χωριού, ημέρεψε την ψυχή & το πνεύμα μας.

Την πρώτη ημέρα πεζοπορήσαμε μέσα σε πυκνό δάσος, από οξιές, πλατάνια, μαυρόπευκα & καστανιές, θαυμάσαμε τα τοξοτά γεφύρια φτοιαγμένα από Ηπειρώτες μαστόρους & τους μπαρουτόμυλους. Συναντήσαμε άπειρα ειδη μανιταριών στο διάβα μας, που μας ξάφνιασαν με την ομορφιά τους & βρεθήκαμε στο τέλος της ημερας, για φαγητό στην πλατεία του ιστορικού χωριού, στο Μαυρίλο.

Την δεύτερη μέρα, ξυπνησαμε δυναμικά με πρωινή αναχώριση, για την διάσχιση της Γραμμένης Οξυάς.Η διαδρομή ήταν ονειρική, δεν σε άφηνε να πάρεις τα μάτια σου από την θέα! Πίσω μας ο επιβλητικός ορεινός όγκος των Βαρδουσιων, διαγραφόταν καθαρά.Μπροστά μας, η Χελιδώνα με την αδερφική της Καλιακούδα, στέκαν διπλα – δίπλα, επιβλητικές και μπροστά μας το Βελούχι, συνεχώς σε πρώτο πλάνο.

 Η εκδρομή μας έκλεισε με θερμιδική αναπλήρωσε σε χασαποταβέρνα, στον δρόμο της επιστροφής.

Ένα μεγάλο μπράβο! σε όλους τους συμμετέχοντες από εμάς...& ανυπομονούμε να συναντηθούμε στα επόμενα!

Και μην ξεχνάτε...(πνεύμα & σώμα) πάντα ψηλά!

© 2024 backpackongreece.com All Rights Reserved | Κατασκευή ιστοσελίδων BLB.gr